sâmbătă, 2 iulie 2011

OTETUL DE MERE sau CIDRUL

Otetul de mere este un produs bogat in minerale in special potasiu. Otetul se poate prepara si in casa, folosind reteta indicata :
Merele se spala , se da la o parte partile putrede, apoi se rad. Terciul se pune intr-un vas. Se toarna apa calduta care a fost fiarta in prealabil, cam o jumatate de litru la 0 jumatate de kg de mere. Pentru fiecare litru de apa se adauga 100 gr. de miere. Pentru a grabi fermentatia se adauga si 10 gr. de drojdie la 1 l de apa. Vasul se acopera cu un tifon, se pune in camera cu o temperatura intre 20 gr. si 30 gr, iar in primele 10 zile terciul se amesteca de 2 ori pe zi. Dupa ce a avut loc fermentatia alcoolica - cidrul se strecoara intr-un tifon si se trece intr-un alt vas cu gura larga in care se continua fermentatia. Este terminata fermentatia cand lichidul s-a limpezit si se linisteste.
Acum , ii spunem cidru si l putem depozita in sticle astupate si depozitate la loc intunecos si rece.
Sanatate pe cinste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu