hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 23 februarie 2012

DRAGOBETELE : faurar - luna iubirii


Faurar - este luna aflata la raspantia dintre iarna si primavara. Batranii spun ca este o luna capricioasa pentru ca i-au fost repartizate cele mai putine zile.
Despre ziua de DRAGOBETE se spun multe:
-are radacini foarte vechi, fiind sarbatorit chiar din timpul dacilor.
-mai este numit si Logodnicul pasarilor - fecior chipes si puternic, aduce iubirea in casa si in suflet
- in ziua de 24 februarie, fetele si baietii se imbracau in haine curate de sarbatoare si porneau cu voie buna inspre padure, pentru a culege ghiocei si viorele, pe care le puneau la icoane .


Se mai spune ca in aceasta zi pasarile care nu migreaza se aduna in stoluri , ciripesc, isi aleg perechea si incep sa isi construiasca cuiburile.

Prilej de bucurie si bunastare Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri stravechi ale poporului roman
Perntru omul arhaic insemna: inceput de primavara, ziua cand natura se trezeste, ursul iese din barlog, pasarile isi cauta cuiburi, iar omul participa si el la bucuria naturii

sursa foto :imagini.ha-ha.ro, ronduldesibiu.ro

duminică, 19 februarie 2012

SAPUN CU UNT DE SHEA SI MENTA - hidratant

LATER EDIT! PH 9



SAPUN CU UNT DE SHEA SI MENTA - hidratant

Din uleiuri saponificate : unt de cocos, unt de shea, ulei de floarea soarelui si ulei de palmier, pulbere de menta bio, pulbere minerala, spirulina praf, unt de shea, ulei esential de menta. Curăţă extrem de bine pielea si nu se consuma repede. Spirulina o folosesc mereu pentru culoarea ei care ma innebuneste si mai ales pentru proprietatea de a elimina toxinele de la suprafata pielii. Este o microalgă ce provine din lacuri şi ape calde, alcaline. Particularitatea principală este proprietatea celulelor ei de a se menţine în stare naturală latentă mult timp după uscare asta din sursa: elemental.ro
Sapunul curata bine pielea (chiar scartiie), l-am facut a patra oara, pentru adulti : tatici, mamici cu umeri pigmentati de acele mici "imperfectiuni", lucrat prin procesul la rece (temperatura uleiurilor nu atinge 45 gr. C), asa cum m-am si v-am obisnuit!
Cu mult ulei de menta, miroase demential, vorba lui fi-miu la baie : sapun din acela care ma desfunda, mai ai??

Culoarea din fotografia de jos este ireala, aparatul e sofisticat,chiar ma enerveaza.
Dupa indelungi butonari , zic eu ca am reusit si una mai reala!
Parca imi place! ma refer la cea de sus...
Adevarat ca este facuta si cu ajutorul luminii naturale intr-o dimineata geroasa.

sâmbătă, 18 februarie 2012

SI PREMIATA!

Vorba Cristinei http://ccristinacstyle.blogspot.com/ "Nu stiu ce am facut, dar cred ca am facut ceva bun... " asa ma intreb si eu daca mi s-a acordat si un premiu!
Cu multa placere il primesc, Cristina!
Este un premiu care se ofera blogurilor care au mai putin de 200 de persoane inscrise la rubrica "Persoane Interesate".
Asadar:
"Liebster Blog Award urmărește promovarea blogurilor cu mai putin de 200 de ”urmăritori”, arătându-le autorilor că munca lor este apreciată.

Pentru a accepta acest premiu trebuie sa:
1. Scriu despre premiu pe blog
2. Mentionez de la cine l-am primit si sa pun un link catre respectiva persoana
3. Ofer la randul meu premiul altor 5 bloggeri cu mai putin de 200 de urmaritori, in semn de apreciere pentru ceea ce fac
4. Las un comentariu celor 5 bloggeri nominalizati prin care ii anut despre premiu."

Premiul pleaca spre:...
iulia: http://iulia4alfred.blogspot.com/
diana: http://totuldesprearomaterapie.blogspot.com/
cristina: http://cristina-masannat.blogspot.com/
beatrice: http://coltpestritkabea.blogspot.com/
adelina: http://zbor-catre-vis.blogspot.com/

vineri, 17 februarie 2012

CREMA DE ZI - radianta


O compozitie pentru un ten normal, hranitoare si in acelasi timp - radianta!
Mai moale in prima faza, dar dupa o zi tinuta in frigider ... si-a definitivat textura: consistenta, emolienta si se absoarbe instantaneu. Cu miros de geraniu, ulei de morcov, unt de mango, active, extracte, toate alese ca bunatati pentru ten normal.
Radianta? apa florala de trandafiri, extractele, uleiul de geraniu!

miercuri, 15 februarie 2012

SAPUN "IULIA" - emolient si extrem de hidratant, pentru bebelusi


Este un sapun creat pentru bebelusii PRINTI si bebelusele PRINTESE - de la zero luni, pentru mamici REGINE cu pielea sensibila, pentru copii, pentru pielea fetei. Este fotografiat cand sapunul avea 4 zile, este mai inchis pe interior in culoare - laptele si mierea puse in belsug isi spun cuvantul, iar in momentul taierii mi-am tinut rasuflarea :) cu un oftat pe directia de manuire a cutitului, nu am cuvinte sa-l exprim ; este un Extra - Super - Hidratanat care mi-a cam dat de furca la scoaterea din forma.
Nu stiu daca se simt ( ori daca se vad )chestiile astea, dar textura si mirosul parca sunt altceva, asa cum si bebelusii ce vor veni sunt unicati.
N-am prea avut rabdare sa nu -l tai, trepidam pe langa el mai rau ca pe langa un tort, parca l-as fi facut pentru prima data...

Impulsul de a-l crea mi l-a dat Iulia cu blogul: http://iulia4alfred.blogspot.com/, un blog pe care vi-l recomand cu caldura, o stiu de mai mult timp , de multe ori ma telepatam cu ea - asa mi-a ramas la suflet - o viitoare mamica tanara si bine documentata la capitolul sanatate, alimentatie. Bravo!


INGREDIENTE: uleiuri saponificate de: cocos, shea rafinat, floarea soarelui, masline , infuzie de plante: busuioc, galbenele si lavanda, lapte si miere din belsug , ulei de caise, unt de shea nerafinat, ulei esential de lamiie si lavanda.

Am pozat si un buretel de baie pentru bebelusi NATURAL, la cumparare este fooooarte tare ca o piatra ponce dar dupa primul contact cu apa devine EXTREM DE BLAND, exact pentru pielea bebelusilor.
Eu cu el ma demachiez impreuna cu putina spuma de sapun - si imi simt tenul ca de bebelus!

marți, 14 februarie 2012

SAPUN CU TRANDAFIRI - hidratant in exces


SAPUN CU TRANDAFIRI - hidratant in exces

Eiii, un sapun creat cu ocazia zilei de Dragobete, a martisorului alaturi de un ghiocel pentru daruit cu drag si din suflet care sa va mearga la inima.
Cu bunatati alese: uleiuri saponificate : unt de cocos, unt de shea, ulei de masline si ulei de floarea soarelui , pulbere bio de hibiscus, alantoina, pulbere minerala, unt de shea, ulei de caise, ulei esential de geraniu si rozmarin, apa de trandafiri.

Alantoina este un activ cosmetic extrasa din radacina de tataneasa, cu rol cicatrizant, calmant şi reparator. Accelerează procesul de vindecare şi protejeaza pielea de factorii iritanti. sursa: elemental.ro

Un sapun imbietor, pentru mamici si copii, pentru curatitea tenului, lucrat prin procesul la rece, pentru o piele normala, piele uscata _ asa cum o am eu!

Nu sunt obisnuita cu Sf. Valentin, eu am ce am cu Dragobetele - saruta fetele!
O sa scriu o postare cu Dragobetele, special pentru acesta zi!

luni, 13 februarie 2012

LA MULTI ANI, DRAGELE MELE!


Va transmitem si pe aceasta cale un sincer si racoros :
La multi ani, sa fiti sanatoase si la " punga groase" !! (urari transmise "a la Valcea")

Si nu in ultim' rand, nepotii de la Troianu, va daruiesc cativa ghiocei troieniti de zapada spre incantarea razei vizuale la amandorura , nu cumva sa se iste vreo cearta care din voi sa ii luati acasa!


SURORILOR MELE - timisorence!

sâmbătă, 11 februarie 2012

Crema hidratanta pentru vreme rece cu catina



O crema cu ulei de catina, lejera si neteda cu miros fin, facuta de 2 ori cu drag, pofta si dragoste. Cu uleiuri pretioase si active cosmetice , coenzima Q10, colagen, apa florala de trandafiri.

joi, 9 februarie 2012

SAPUN "FESTIVAL" - emolient si senzitiv

LATER EDIT : PH 8


SAPUN "FESTIVAL" - emolient si senzitiv
Initial il concepusem si cu spirulina, dar am ramas fara - ori sa pun pulbere de menta ... parca nu se lega deloc estetic. La capitolul blandete are nota 10. Precum se vede, am dat deoparte verdele si... SURPRIZA... dragul de el! M-a incantat imediat , de fapt ardeam de nerabdare sa l tai (mai aveam putin si dormeam cu el langa mine, o intreaga festivitate pe umerii mei, de aceea l-am si denumit asa.

Cu: uleiuri saponificate din cocos, shea, floarea soarelui si palmier, pulbere minerala, unt de shea, ulei de masline, ulei esential de lamaie, portocala, ulei esential de palmarosa organica si bergamota.
Conceput pentru: piele uscata, adulti si copii, lucrat prin procesul la rece. Bogat in spuma si foarte hidratant - incercat deja -dupa numai o saptamana de zile ... eheiii - dar dupa 6 saptamani?
Pentru la vara il voi reface sub titlul: SAPUN ESTIVAL - de pe acum am reteta in cap - cu protectie solara si mult factor pentru imbalsamare, specific verii.

marți, 7 februarie 2012

Crema matifianta - fina, fina...



Este o crema grasa pentru un ten uscat , pentru vremea de afara, cu miros floral- exotic cu textura fina, fina . La aplicare, formeaza un strat protector si cu aspect satinat - ii mai spun si matifianta. Cu ulei de musetel, monoi de Tahiti, mango, colagen, apa de trandafiri, oxid de zinc, extracte si emulsifiant vegetal. Fara ulei esential!

luni, 6 februarie 2012

SAPUN CU GALBENELE SI ULEI DE CATINA - reparator

LATER EDIT : PH 7.8

Am intarat in 2012 cu o intreaga lista de dorinte, printre care si sapunurile, cremele, oarestece home-made-uri pentru pielea mea. O pasiune ce m-a virusat adanc, ma relaxeaza si imi satisface curiozitatea la maxim. Ma defineste!
Asadar primul sapun creat :
SAPUN CU GALBENELE SI ULEI DE CATINA - reparator, pentru piele uscata, sensibila, pentru copii, pentru noi mamicile. (tatii, stau deoparte sa mai astepte - am si pentru ei ceva!)
Cu uleiuri saponificate : unt de cocos, unt de shea, ulei de floarea soarelui, ulei de masline si ulei de palmier, pulbere minerala, ulei de catina, unt de shea, galbenele petale bio, ulei esential de lamiie si portocala.

Culoarea nu asa de reusita din cauza aparatului, nu din cauza mea!, sunt o "experta" in arta foto.... (ehhh, am dezvaluit si o dorinta din lista cu pricina!)