hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 31 martie 2011

SAPUN "CARAMEL" cu lapte

Ganditi-va o clipa la un amaretto cu migdale si pe deasupra vanilie.
Cam asa vad eu, acest sapun destinat copiilor, pielea fetei si pielea corpului . Imi place aspectul, imi place textura destul de ferma si mai ales parfumul care miroase extrem de bine:un "blando- suavo".
Cu ulei de masline, ulei de porumb, unt de cocos, lapte, ulei extravirgin de germeni de grau, unt de cacao, ulei extravirgin de masline, ulei aromat de vanilie , ulei esential de lamaie, petale de filimica. Este foarte hidratant, face spumă multa si punct.(ca l-am laudat prea mult...)
Filimica are proprietăţi antiinflamatoare, decongestionante şi cicatrizante.
Culoarea chiar reusita, chiar este pe placul meu, deoarece nu imi plac toate nuantele de maro pe care le da un sapun, aici in cazul acesta este dată de uleiul de porumb si lapte.
Despre uleiul extravirgin din germeni de grau:
- vitamina E neutralizeaza efectele daunatoare a radicalilor liberi si incetineste procesul de imbatranire a pielii
- recomandat pentru pielea sensibila din jurul ochilor
- protejeaza nervii si musculatura tesutului, oxigenand si favorizand detoxifierea pielii fetei
- tonifica si revitalizeaza, normalizeaza tonusul si restabileste echilibrul epidermei, restructureaza tesutul conjunctiv afectat de trecerea anilor si hraneste pielea
- utilizat ca ulei de masaj este un mijloc natural de marire a dimensiunilor si fermitatii sanilor la femei
-favorizeaza eleiminarea celulelor moarte de la suprafata epidermei, regenereaza pielea deteriorata in sensul tratarii zonei uscate, crapata si solzoasa, este emolient si epitelizant - promovand formarea celulelor pielii.

miercuri, 30 martie 2011

SAPUN " BARCA PE VALURI" - 3 argile si un dezinfectant

Săpun MARIN: cremos, dezinfectant si bulbucos ! Este conceput pentru orice tip de piele. De ce l-am numit aşa? Culoarea sa albastră de la "sol ", datorată albastrului de metil (dezinfectant recunoscut), imi aduce aminte de valuri, mare, soare, împrospatare, fresh... concediul mult asteptat! Simetric, compozitiile nu sunt în cantităţi egale - partea albastra sustine partea argiloasă. Sapunul este procesat din uleiuri vegetale înglobate astfel: ulei de masline, ulei extravirgin de porumb, unt de cocos, ulei de floarea soarelui, ulei de palmier şi albastru de metil, argilă publere galbenă, neagră si verde, mentă pulbere, iar ca hidratant: ulei extravirgin din germeni de grâu, ulei extravirgin de măsline înnobilate în miros cu ulei esenţial de mentă, ulei esenţial de lămâie, ulei esenţial de camfor.
Uleiul de camfor :

Proprietati
: antiseptic, febrifug, antifungic, purifiant; puternic descongestionant nazal si al cailor respiratorii. (sursa elemental.ro)
Argila
este inclusa pentru a absorbi uleiurile in exces, murdaria si toxinele din piele, simultan exfoliind si îmbunătăţind circulaţia la nivelul pielii, cu efecte benefice în îndepărtarea celulelor moarte de pe corp în igiena zilnică şi pentru diferite boli de piele: psoriazis, alergii, eczeme, dermatite.
Uleiul presat la rece de germeni de grâu, favorizeaza eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa epidermei, regenerează pielea deteriorată în sensul tratării zonei uscate, crăpată şi solzoasă, este emolient şi epitelizant - promovând formarea celulelor pielii.

luni, 28 martie 2011

SAPUN CU TRANDAFIRI -


Cu: unt de cocos, ulei de palmier, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ulei extravirgin din germeni de grau, petale de trandafir imbibate in ulei esential de trandafiri.
Un sapun bland cu pielea, mai soft, ferm si spumos peste masura. Este procesat prin metoda " la cald" iar mirosul persista timp indelungat chiar odata ajuns " foita"!
Incercat si folosit de 3 saptamani : OK!
Are o culoare usor galbuie si untos, emolient in contact cu apa.

duminică, 27 martie 2011

CREMA PENTRU FATA

O crema : pur si simplu fascinanta, pielii mele ! Nu mai pun poza, iese de o intensitate de culoare parca ar fi : raza de soare... nu ma pricep cum sa reglez aparatul, fiind unul prea sofisticat pentru mine, pe deasupra sunt " blonda" la fotografiere si instructiuni tehnice.

Crema este pentru ten uscat, chiar deshidratat deci puternic hidratanta , emolienta si hranitoare. O folosesc de o luna si jumatate si imi place mult, nu lasa pielea grasa, o intind dupa ce in prealabil imi pulverizez fata cu apa florala si apoi intind putina crema!Miroase placut si chiar persista.

De altfel, i-am aratat crema Beatricei - http://coltpestritkabea.blogspot.com/ , ea recunoscand imediat recipientul (a fost pe faza un'doi) fiind de culoare indigo, de la o veche crema cumparata de mama de la magazinul Plus.

Preparata in 2 timpi si 3 miscari, astfel:
- ulei de argan
- ulei de avocado
- ulei de germeni de grau
- unt de mango
- unt de shea
- ceara
- lecitina ( am amestecat-o bine intr-un recipient impreuna cu uleiul de de argan pana cand devine ca un gel)
- ulei esential de lemn de trandafir
- ulei esential de vetiver
- ulei esential de tamaie
Se amesteca lecitina cu unul din uleiuri, se topeste ceara apoi se inglobeaza restul uleiurilor, sa nu uitam de cele esentiale ! cam asta este : GATA!

Despre lecitina, aici : sursa este www.ELEMENTAL.ro
Lecitina este utilizată pe scară largă în produsele cosmetice şi diverse produse de îngrijire personală ca un agent natural de emulsionare. Adăugată la compoziții cu ingrediente care nu se amestecă în mod natural, reduce tensiuniea de suprafaţă a elementelor, astfel apa și uleiurile devin miscibile. Adăugarea de lecitină în cosmetice ajută transportarea adâncă în piele a principiilor active, medicinale şi terapeutice ale ingredientelor.
Proprietatile lecitinei:

  • emulsifiant ulei în apă
  • stabilizant de loţiuni, emulsii
  • dispersor
  • emolient
  • regulator de vâscozitate
  • hidratant
  • restaurativ
  • contribuie la absorbția în piele a elementelor active
  • asigură pielii suplețe și catifelare
  • penetrant, pătrunde profund în piele
  • ajută pielea să absoarbă principiile active
  • asistă la proprietăţile terapeutice şi medicinale ale produselor cosmetice
  • Recomandata pentru:
  • ingredient excelent pentru creme restaurative, pentru cosmetice destinate tenului matur, uscat, sau suprasolicitat
  • hidratarea și catifelarea pielii uscate, solzoase sau crăpate
  • ca ingredient universal co-emulsifiant în prepararea de loţiuni, creme, unguente, şampoane, geluri de baie, produse de îngrijire solară, unturi de corp.

BRIOSE ( fara reteta )




Compozitia este una facuta la "ochi'', cu niste resturi de ingrediente pe care le aveam in frigider, un dulce pentru copii, pentru ca tot nu -mi dadaeau pace ca vor ceva mai deosebit sa manance.
Repede, repede ... cu ocazia acesta am si testat robotul cu un astfel de continut si iaca rezultatul!
Cred ca au iesit bune; m-au facut sa mai ascund din ele, deoarece nu se potoleau mancand.
Nu le-am facut dulci, ba din contra am pus zeama de lamaie peste ele si apoi nuca de cocos cu miere la sfarsit.

vineri, 25 martie 2011

AVOCADO - plantat in ghiveci








Aşa arată plantele mele de la începuturi (adică de anul trecut) până in prezent.
Am ceva aşteptări de ele în sensul că sper să mă îmbogăţească (sufleteste):
- au inflorit doar doi, au petale foarte taaaari, stau asa cam de 2 luni (sau poate nu s-o chema floare)
- am soiuri diferite, unul dintre ele (cel mai inalt) are niste perisori albiciosi pe frunze - usoare asperitati...
- iar la vara, cu siguranta o sa ajunga parasolar, imi inchipui cum ma apara de razele soarelului...
prin urmare, voi lectura la umbara de avocado...
- am asteptari de la el : sa culeg fructe... sic!!
- si apoi sa fac ulei de avocado ( dar cum?)
- si din nou voi pune samburele proaspat in pamant, pentru o recolta viitoare... ehei ce-mi flutura mintea... mi-s tare dragi!

Peste asteptari...doar am avocado!!!

marți, 22 martie 2011

CHEC DIN PIEPT DE PUI


Chiar daca suntem in post, pentru copii mofturosi cum au devenit ai mei, este un bun prilej de a le dezvalui " cum si ce se mananca in ... MAROC, RUSIA, ELVETIA... si nu mai stiu ce tari le-am mai spus ... ca de ... pentru a nu-si " bate joc" de acest deliciu, le-am inventat si un titlu: " TARTINE MAROCANE".
Am taiat cate o felie si am asezat-o pe o rondea expandata de orez, le-am dat la cuptor pt 2 min si gata! Au cerut si a doua sarja! Reteta este luata de pe blogul:
http://adamache-laura.blogspot.com/2008/04/chec-picant-din-piept-de-pui.html

Am vazut ca Laura a pregatit acest chec de revelion si intradevar isi merita locul pe masa cu acest prilej sau pentru onomastica, este altceva...! E tare bun, nu contine faina, este deosebit si usor la digestie.

duminică, 20 martie 2011

SPIRALA CU MERE - de post



O idee de placinta, superba! Eu am inlocuit spanacul cu mere rase calite cu scortisoara si putin zahar. Am pus cam multa umplutura pe fiecare rand, dar nu -i bai - este un deliciu crocant si satios! Cel mic era atat de fericit ca i-am facut pizza cu mere...!
Minunatia este luata de pe blogul:
http://adamache-laura.blogspot.com/2011/02/spirala-umpluta-cu-spanac.html.
Incercati si voi, ca merita! Am facut a treia oara, cu diverse umpluturi si este de nota 10!

sâmbătă, 19 martie 2011

VOR URMA...



Deocamdata, ne odihnim!
Am primit si nume, asadar in sensul acelor de ceasornic incepand de la cel verde:

1. sapun "PRIMAVARA"
2. sapun "ALBINA SARE'N AJUTOR"
3. sapun "BARCA PE VALURI"
4. sapun "CARAMEL"
5. sapun cu trandafiri
6. sapun "MARMORAT"

luni, 14 martie 2011

APA FLORALA DE TEI SI LAVANDA

Mi-am facut din nou apa florala cu iz de tei ( de data aceasta) si lavanda. Am pus tei deoarece am citit multe despre el si tinand cont de aceasta vreme este numa' bun teiul.
Au rezultat 400 ml din 2 litrii de apa distilata, preparata ca cea dinainte:
http://pasiunideodinioara.blogspot.com/2010/12/apa-de-fata-cu-iz-de-lavanda.html, mai putin glicerina si panthenolul la care am facut "pas" de data aceasta pentru a testa si asa simpla ( am deveni totodata si o econoama).
Destinatia apei este pentru a-mi pulveriza fata, este pentru dimineata asa fresh si rece scoasa din frigider . Nu ma sterg o las sa imi intre in piele mai ales ca eu am un ten uscat (cred ca ca mai am putin si -i spun alipic sau deshidratat). Nu-i totuna! Dar parca la mine amandoua se imbina.
Asa deci, dupa un refresh la prima ora (chiar inlocuie cu succes cafeaua), la serviciu cu mine!
Ce somaj? Ce disponibilizari? Traiasca JOBUL si eu pe lanaga el!

Oare ce o avea apa asta cu serviciul meu??? Am deviat de la subiect dar mi s-a cam luat... ( de ... "vremea" asta).



PS : Tanjesc dupa un soare ca ieri, sa ne incalzeasca sufletul, ochii , sa ne bucurie inima. Alta viata... M-am tot gandit la cei din Japonia si ma doare enorm.... numai Dumnezeu stie ce-o mai fi .

CHAR AM DEVIAT DE LA SUBIECT, SUNT BULVERSATA

sâmbătă, 12 martie 2011

BALSAM DE PAR


Woaaawww!!! Pentru că eu am un păr uscat.
Îmi pulverizez părul in fiecare dimineaţă cu acest balsam, apoi imi dau cu putin gel de păr pentru stralucire si styling.
Aranjează părul instantaneu făra a mi-l pieptana. Glicerina îmi defineste buclele sau mai bine spus îmi " cuminţeste" buclele.
Deci:
- glicerina 4 linguriţe
- apă distilată 200 ml sau apă florală
- câteva picături de pantheol
- ulei esenţial de: lavandă, palmarosa, lemongras, vetiver

Estimez că îmi va ajunge apoximativ o lună acest balsam şi cred ca voi deveni dependenta de el, ca atare urmează a doilea.

miercuri, 9 martie 2011

DEO ROLL LICHID



Un deo roll cu adevărat eficient şi vă scriu cu o mană pe inimă: este EXTRAORDINAR ÎN MIROS ŞI EFICACITATE. (nu mă mai satur să-l miros)
Deci:
# 5 lite de bicarbonat
# glicerină - 15 ml
# apa distilată - 25 ml
# gumă xantan
uleiuri esenţiale de lime, lemongrass, chiparos, palmarosa
# 10 picături de ulei de gălbenele - (cicatrizant în perioadele de post epilare)

Îl iubesc ! (Recipientul este unul "surogat").

Al meu soţ, în fiecare dimineaţă s-a obişnuit să mi-l ceară. Habar n-am cum l-a găsit pt. că îl aveam intr-un loc mai dosit, in baie. Cum nu puteam să-l refuz, m-am gandit să-l chestionez, mai ales că este un mare consumator de deo rolluri no name, iar pentru el cea mai mare calitate este preţul cât mai redus, restul nu contează :
- "Cum ţi se pare deo roll -ul ?"
- "E OK dragă, cât a costat ? Să faci unul bărbătesc. " Normal că nu i-am spus cât a costat, dar dacă a spus că e OK, înseamnă că e super. Mă aşteptam la obişnuita mormăială: "Sper să rămân cu pielea întreagă"

sâmbătă, 5 martie 2011

CREMA DE MAINI - hidratanta, fara urme grase




Data fiind compzitia , aceasta crema nu pateaza haina ori hartia (in cazul meu) si ma pot apuca de scris fara a lasa urme grase pe hartie, in sensul ca odata hidratate miinile cu crema nu mai astept sa imi intre bunatatea in piele... am devenit "econoama" cu timpul asta pretios.
Deci:
# ulei masline
# ulei de catina
# unt cacao
# unt de mango
# ceara albine
# apa florala
# uree - pentru piele uscata, deshidratata, antiseptica si antiprurit.
# cetyl palmitat - evita formarea unei pelicule grase la suprafata pielii
# lecitina - ajuta la transportarea adanca in piele a principiilor ingredientelor
# ulei esential de ylang ylang
# ulei esential de menta
Sunt fana celor de la elemental.ro, ca atare m-au facut sa o incerc...